Illalla myöhään oltiin saatu tavarat evakkoon siirrettyä. Omassa kodissa oli alakerta tyhjennetty ja remppamiehille jätetty viestit alakertaan, että suojattava paikat ennenkuin mitään aletaan purkaa.

Illalla laittelin keittiössä vähän tavaroita paikoilleen ja Ukkeli asensi laitteli olkkarissa telkkarin yms. Muille päiville jätettiin loput hommat, eipä loppujen lopuksi hirveästi ole enää laittamista, mutta jotain pientä. Vaatekaapit pitää vielä pestä ennenkuin sinne mitään laitan. Käyttöön tosin otan vaan pari kaappia, yksi kaappi tulee täyteen pahvilaatikoita, joita kohta taas tarvitaan kun palataan kotiin. Ihanaa, ollaan yksi yö lähempänän kotiinpaluuta :D.

Ehkä tällainen evakkoreissu tekisi hyvää todella monelle. Sitä kummasti alkaa miettiä, että kyllä siellä omassa kodissa sentään homma toimii. Kuten aamupalan laitto. Induktiotaso on kyllä yksi parhaimmista liesistä mitä on. Sen totesin kun tänään aloin paistaa kananmunaa ja pekonia aamiaiseksi tuollaisella perinteisellä liedellä. Eihän meidänkään kotona kaikki ole ihan just tiptop, listaa puuttuu sieltä ja tuolta. Joku paikka repsottaa jne. Mutta tämä evakkoaika tulee varmasti näyttämään ne kaikki kodin ihanat puolet.

Tässä aiemmin asunut nuoriso oli jättänytkin sekä astianpesukoneen että pyykinpesukoneen hanan auki. Mun mielestä se on ihan itsestäänselvyys, että ne käytön jälkeen suljetaan ja onhan siihen ihan järkisyykin. Mutta auki ne oli Vai remppamiehetkö ne oli käynyt avaamassa kun se putkiremppa täällä on meneillään. En usko, sillä tuossa asennossa ne oli kun kävin täällä siivoamassakin. En vain silloin tohtinut niitä alkaa kääntelemään kun en vielä tiennyt missä asennossa ne ovat.

Aamulla herättiin seitsemän jälkeen remppamiesten kolinaan. Pauketta ja porakonetta. Välillä hiljeni. Mä en kuitenkaan osannut nukkua kuin koiranunta sen jälkeen. Huvitti vaan kun Ukkeli kuorsasi ja kun porakone alkoi pöristä niin Ukkelin kuorsaus loppui. Ja kun porakone lopetti niin Ukkeli aloitti taas kuorsauksen :). Ihan kuin kilpaa olisivat poranneet :D.

Aamulla ovikellokin jo soi ja remppamiehethän ne siellä. Jotain piti käydä katsomassa eteisessä. Lähtiessään sanoivat, että anteeksi häiriö ja heippa. Totesin vaan, että eipä mittään. Oven mentyä kiinni totesin ääneen, että kunhan ette joka aamu käy. Ukkeli vaan siihen totesi, että " eipä vissiin" :).

Nyt mä aloitan siivoamisen. Imurointia, sängyt sekä sohva. Kaappien putsaus. Laitetaan koti tänään kuntoon. Apua ! Mä sanoin tätä kodiksi. No, ehkä se vähän siltä tuntuu kun omia tavaroita on täällä. Eilen illalla nukkumaan mennessä oma sänky tuntui mukavalta ja mietin, että onneksi ei sen enempää suunniteltu sitä varavuodesysteemiä tai patjoilla nukkumista. Tuntui mukavammalta mennä nukkumaan :).

 

Palataan myöehmminen kuvien kera !