On aika näyttää se ikävämpi puoli evakkokämpästämme. Tähän muuttaessamme tiesimme, ettei tämä(kään) asunto ole ihan kosteusvaurioton. Mistäpä niitä kunnollisia asuntoja nykyään edes löytää, etenkään tällaiselle ihmispoloiselle, joka homeista on sairastunut ja haistaa kaiken. Lähes kaiken.

Valitettavasti tilannehan oli se, että mentiin joulukuun alkua, kun remontista saatiin tieto, milloin se alkaa. Aikaa asunnon etsimiselle ei juurikaan ollut. Mikä tässä asunnossa sitten "kolahti" ? No, ensinnäkin se, että tämä on kaksio, täällä oli astianpesukone. Toisekseen se, että tätä vuokrattiin vain kahden kuukauden ajalle, juuri sille ajalle kuin mekin tarvitsisimme asuntoa. Tässä taloyhtiössähän on meneillään putkiremontti ja maaliskuun alusta se kohdistuu tähän rappuun ja siitä alkaen asuntojen on oltava tyhjinä. Saimme myös mahtavan diilin, ilman vuokravakuuksia, vuokraa alennettiin, koska tässä on haittana tämä putkiremppa. Vuokrahintaan sisältyy vesimaksu sekä autopaikka. Pyykinpesukonekin on asunnossa. Muutenhan tähän emme olisi voineet tullakaan, sillä taloyhtiön yhteisissä tiloissa ei tällä hetkellä voi pestä pyykkiä ( remontin takia ) ja omaa konetta emme todellakaan halunneet lähteä tänne kuskaamaan. 

Kaikkeahan ei voi saada, hyvää ei saa halvalla :). Eli tämän asunnon nurjat puolet näet pian kuvista. Tässä vielä aiempi kirjoitukseni ( http://home-evakko-home.vuodatus.net/lue/2014/01/viimeista-viedaan-vahaan-aikaan ), jossa näet kuvia asunnosta noin yleisesti. Näyttää ihan kivalta, eikö vaan ?

 

Makuuhuoneen katto. Olemme ylimmässä kerroksessa, joten tietäähän tuon mistä tämä katon kuviointi johtuu. Katselin taloa ulkoapäin ja tajusin, että talon muoto antaa kaiket edellytykset sille, ettei vesi pääse muualle kuin rakenteisiin.

008-normal.jpg

Makkarin kattoa

009-normal.jpg

Makkarin kattoa edelleen...

010-normal.jpg

Kylppärissä allaskaapin ovi...

011-normal.jpg

Kylppärin allaskaapin ovi...

012-normal.jpg

Kylpyhuoneen suihkukaapin katto...isännöitsijä on vuokranantajallemme kertonut, että tuo ei ole hometta vaan saippuajäämiä, jotka ovat höyrystyneet kattoon...uskokoon ken tahtoo. Se nyt ei koskaan ole hyvä jos sinne jotain höyrystyy, kosteushan on silloin imeytynyt rakenteeseen...

013-normal.jpg014-normal.jpg

Suihkukaapin oksettavat silikonisaumat, jotka eivät pesemällä lähteneet puhtaaksi. Samoin kuin tuo lattiakaivon musta reuna. Olen pessyt ja hinkannut ja ei puhdistu !

019-normal.jpg

Keittiön laatikosto...

022-normal.jpg

Pakastin, josta vuokralaiset on saaneet luukut hajotettua. Pitäs kattoo, onko ne vielä laitettavissa paikoilleen, tuolta ne kaapista löytyi. Pakastimessa palaa jatkuvasti häiriövalo. En pääse sulattamaan pakastinta kun en saa sitä sammumaan. Kytkin on todella hankala, sellainen johon tarvitaan esim. kolikko, jotta sitä voi säätää. Se on vaan saatu jo niin huonoon kuntoon, ettei se käänny enää millään. Johto irti seinästä, se on yksi vaihtoehto ja ainut :).

023-normal.jpg

Jääkaapin lokerot ovat rikki useasta kohtaa, yritin teipata...

 

Lasihyllykin on saatu ihan halki... kun pesin tuota niin lasilevy on todellakin ihan kahtia. Melko vaarallinen pestävä.

025-normal.jpg

Keittiön hanan takaa homepilkkuja...

029-normal.jpg

 

Hassua, että moni olisi varmasti onnellinen saadessaan asua edes tällaisessa asunnossa. Olenko siis liian vaativa ? Liian vaativa jos haluan terveen asunnon. Hankala. Hankala koska toivoisin evakkokämpän olevan parempi. Miksi en tyydy siihen mitä minulla on ? Kyllä tyydyn. Mutta en halua, että se uhkaa terveyttäni. Isännöitsijän toimesta olen saanut lukea sähköpostin, jossa oli, että olemme hankalia osakkaita. Se sähköposti ei luultavasti ollut tarkoitettu meidän nähtäväksi, mutta taloyhtiön puheenjohtaja oli vastannut siihen viestiin ja laittanut viestinsä muillekin, jolloin näimme tuon isännöitsijän viestin. Hah. Vai että hankalia. Kirjoitin vastineen, jossa kerroin miksi tähän hiton rumbaan lähdettiin. Tässä saatte sen luettavaksenne niiltä osin kuin voin julkisesti sen julkaista :).

 


 

Nyt ei ole kyse sisustamisesta, siihen minä en taloyhtiön apua tarvitse todellakaan. Nyt on kyse terveydestä. Kaikki eivät oireile VOCeista. Kuten kirjoitit, ihmiset ovat yksilöitä.  Mutta kyse on nyt meidän asunnosta ja meidän terveydestä. Me olemme yksilöitä ja niitä yksilöitä, jotka oireilemme, minä etenkin todella vakavasti. Pahimmillaan saan epileptisiä kouristelukohtauksia, jotka kestävät jopa kaksi tuntia. Tällä hetkellä olen jo toisella pitkällä ( 5 kuukautta vähintään ) lääkärin määräämällä antibioottikuurilla krooniseen infektioon, joka on aiheutunut sisäilmaongelmista. Valitettavasti tuota antibioottia ei voi lopun ikää syödä ja lääkäri painotti sitä, että ensin pitää saada koti kuntoon. Monikemikaaliyliherkkyys on tullut tämän myötä. Olen oireillut koko sen ajan mitä olemme asunnossa asuneet, mutta valitettavasti vasta vuosi sitten vyyhti alkoi lähteä oikeaan suuntaan kun löysin oikean lääkärin, joka löysi kaikkien oireideni ja kipujeni yhteisen tekijän. Onnekseni löysin tuon lääkärin, sillä muuten en varmaan olisi tässä jamassa kuin nyt olen, tuskin edes työkykyinen. Joten ei tässä ihan turhaan olla tervettä asuntoa yrittämässä tehdä. Ja ehkä teille on jäänyt epäselväksi se, että ei tässä nyt minkään pienen nuhan  takia olla tähän lähdetty, ei tässä ihan huvikseen asuta kälyisessä kerrostalokaksiossa ja huvin vuoksi muuteta evakkoon. Terveyshän on jo osittain menetetty.
 
Ja toki minä haluan tietää mitä asunnossamme tehdään, onhan se meidän koti, jossa meidän pitäisi pystyä terveenä asumaan. Ymmärtääkseni se ei ole liikaa vaadittu. Uskon, että teistä jokainen haluaisi tällaisessa tapauksessa olla mukana kuulemassa tuloksia, näkemässä mittauksia jne. Se ei mielestäni tee ihmisistä hankalia osakkaita, jollaisiksi meitä nyt kutsutaan.  Asunto-osakeyhtiölakikin sanoo, että osakkailla on tiedonsaantioikeus ja oikeus siis kuulla kunnossapitotöistä, joten en kokisi meidän olevan hankalia osakkaita jos haluamme vain tietää missä mennään, mitä tehdään.
 
 
Ja juuri tähän väitteeseen, että yritämme laittaa kaikki kulut  ( mukamas ...) taloyhtiön piikkiin kulminoituu se, miksi remonttisuunnitelmia tehdään ennen remonttia ja miksi ne ovat kaikkien nähtävillä ennenkuin mitään aloitetaan. Ei tule väärinkäsityksiä, kuten nyt on tullut. Virheisiin voidaan puuttua jo silloin ja suunnitelmaa korjata.
 
 
Ehkäpä yhteisymmärrys löytyy kun kaikki ovat tilanteen tasalla ja tietää missä mennään, mitä tehdään. Siihen perustuu juurikin tuo tiedottamisen tärkeys.

 

Ihan kaikella ystävällisyydellä ja kunnioituksella XX