Äh. Tämä on aina niin tyhmää kun ensin ehdit kirjoittaa jo tovin ja yht'äkkiä teksti katoaa taivaan tuuliin. Mutta aloitetaan siis alusta.

 

Kävin siivoamassa evakkokämpän. Päällisin puolin näytti ihan ok siistiltä. Tarkempi tutkailu osoitti, että nojoo, lattiat on siivottu ja kaiketi kaapit pyyhitty.

En oikein ymmärrä miten niinkin monet ihmiset eivät tiedä, että lattiakaivon kannen voi avata ja pestä. On todella oksettavaa mennä pesemään toisten jätöksiä. Yöh. Joku kurssi kaiketi pitäisi järjestää - vaikka kansalaisopistolla - kuinka peset lattiakaivon. Tuossa meidän evakkokämpässä alkaa putkiremontti maaliskuun alusta. Siksi saimmekin asunnon suht' edullisesti vuokralle kun taloyhtiössä on tuo remontti menossa ja siellä työmiehet pyörii ja vesikatkoja on silloin tällön ja mitä lie kaikkea muuta mukavaa. Joku olisi voinut ajatella, että no enpä viitsi suotta pestä kahden kuukauden takia kämppää kuin pintapuolisesti. Mutta minä en tosiaankaan olisi voinut muuttaa sinne, en millään jos en olisi tehnyt tuota siivousta. Pesin jopa ikkunatkin :D.

Kuva kertokoon enemmän kuin sanat. Voisin silti muutaman sanan tässä ladella. JÄRKYTTÄVÄÄ, TÖRKEÄÄ, OKSETTAVAA !

 

Tässä lattiakaivo kun avasin sen. Hyöh. Luulis jo hieman haisseen.

 

WP_20140102_11_33_02_SmartShoot-normal.j
 

Tein kaikkeni, hinkkasin ja hinkutin. Heitin kaivoon ensin sitruunahappoa, sitä mitä apteekista saa ostettua. Annoin vaikuttaa ja sitten hinkkasin ja hinkutin. Huuhtelin. Heitin ruokasoodaa perään ja alkoikin melkoinen kihinä, vaikka olinkin huuhtonut kaivon. Mitään räjähdystä ei tapahtunut, mutta jotain kuitenkin ilmeisesti, sillä kaivosta nousi niin kammottava haju. Minulla oli naamalla hengityssuojain ja se paskan haju tuli siitäkin läpi.

Tässä siis pestynä lattiakaivo. Silikonisaumasta, tuosta lattiakaivon ritilän vierestä en kaikkea mustaa saanut pestyä pois, se on vuosien varrella siihen niin hyvin tarttunut. Mutta jos vertaa ylempään kuvaan niin paljon edistystä on tapahtunut. Osa tuosta mustasta on ihan ruosteista, kivikovaa, en saanut sitä irti, en tiedä mitä se on. Osa oli ihan täyttä paskaa. Kuvat eivät kerro koko totuutta, sillä kuvasin kamerakännykällä ( oli oikeakin kamera mukana, mutta tottakai siitä loppui akku :D ).

WP_20140102_12_31_34_SmartShoot-normal.j

Eväsleivät jäi syömättä, koska jostain syystä minulla ei ollut enää nälkä :D.

 

Vessa vetää aika oudosti evakkokämpässä, keittiön hana on löysä, heiluu. Jääkaapissa on lasihylly rikki, samoin ne muovihyllyt osa rikki. Kummalliseen kuntoon ihmiset saa kotinsa.

Jääkaapinkin oli jättäneet ed. asukkaat pesemättä. Jätin sinne nyt pesun jälkeen soodaa hyllylle, joka toivottavasti vie sen pahan hajun pois kaapista.

Että semmosta.

 

Kirjataan nyt plussia ja miinuksia. Olen jopa löytänyt muutaman plussankin tuolla asumisesta.

Miinukset

- vessa ei vedä kunnolla

- keittiön hana löysä ja heiluu

- siivouskomero makuuhuoneessa ? ( mitä ihmettä...? )

- Kylppäri ihan hirveän paskainen, vaikka pesinkin sen

- kolmas kerros, ei hissiä

- taloyhtiössä menossa putkiremontti ( no oli tiedossa...)

 

Plussat

+ keskustaan on lyhyt matka

+ Tilava asunto

+ se ei ole meidän oma :D

+ meidän tarvitsee asua siinä vain vajaat 2 kuukautta

+ Uudet lenkkeilymaastot

+ Uudet lähikaupat yms. Näytti olevan enemmän jopa palveluita kuin nykyisellä asuntoalueellamme

+ Roskakatoksessa on lajittelulaatikot myös lasille ja metallille. Vähänkö mahtavaa !

Otetaan tämä evakkomatka vaikka niin, että ollaan ikäänkuin lomalla. Vähän niinkuin sellaisessa keskitason huoneistossa Kreikassa, jossa kylpyhuoneet on aina mitä on. Yleensä ensimmäisenä hotellin henkilökunnalle pitää ilmoittaa, ettei vessa toimi. Nytkin ensimmäisenä laitoin viestiä vuokranantajalle, että vessa toimii vähän oudosti, voinko ottaa yhteyttä kiinteistöhuoltoon.