Tänään vietiin eka  satsi tavaroita evakkokämppään. Rappusia kivutessa mietin, että mikä ihmeen kirous on yllämme tuon kolmannen kerroksen suhteen. Eka asuntomme oli kerrostalo ilman hissiä, kolmas kerros. Toinen asuntomme oli kerrostalo ilman hissiä, kolmas kerros. Sitten asuimmekin luhtitalossa, toisessa kerroksessa. Nyt asumme rivitalossa. Ja evakko asuntomme, joka on kerrostalossa on hissitön talo ja evakkoasunto on kolmannessa kerroksessa. Eli aina kun olemme asuneet kerrostalossa on toistunut tuo kolmas kerros, hissitön talo.

Siinäpä tuli päiväjumpat tehtyä kun viisi kertaa ramppasin niitä portaita ylös kera laatikoiden ja alas sitten oloa tasoitellen, jotta jaksaa seuraavan kierroksen. Melkoista hommaa.

Tyhjentelin pikaiseen tavaroita pöydille, että sain laatikoita ja kasseja takas käyttöön, jotta voidaan pakata loput tavarat täällä. Miehet on muuten siitä hassuja, ettei niillä ole koskaan kiire alkaa pakata. Minä aloitin alakerran pakkaamisen laatikoihin jo kolmisen viikkoa sitten, koska tiesin, ettei se ihan hetkessä käy. Ukkeli ihmetteli touhua. Mutta ensinnäkään en jaksa kovin kauaa kerralla pakata, etenkään alakerrassa, jossa pidemmän aikaa oleskeltuani alan saada sydämentykytyksiä ja olo huononee. Ja vapaita ei ollut joulukuussa kovin paljoa, joten pakkasin aina silloin tällöin. Ja silti vieläkin, tänään on pakattavaa ollut. Ukkelilla ei edelleenkään ole kiire asian suhteen. "Kerkeehän sitä huomennakin". Kysyinkin jo, että olisitko ajatellut sitten pakata huomenna vasta koko alakerrankin :). No, lopputuloshan on se, että minä olen pakannut kaikki. Osittain haluankin sen tehdä itse.

 

Siivouspäivänä kuvasin evakkokotiamme.

 

Tässä keittiö

004-normal.jpg

Tässä näkymä keittiön ikkunasta

005-normal.jpg

 

Eteinen, josta pääsee kylppäriin. Onneksi eteisessä oli valmiina tuo naulakko, kenkähylly ja peili.

003-normal.jpg

Olohuone keittiöön ja eteiseen päin

002-normal.jpg

Olohuone lasitetulle parvekkeelle päin.

 

001-normal.jpg

 

Näyttää siltä, että oikein siisti koti. Ja onhan se. Mutta lähempi tarkastelu kertoo sitten niitä pieniä totuuksia, että semmonen keskinkertainen kunto. Keittiön kaapistojen ovet kuluneet, jääkaapissa lasilevy rikki, samoin muutamat lokerot. Kylppäri nyt on mikä on. Mutta kaupungilta varmaan oltais saatu samaa tasoa oleva asunto, ehkä huonompikin. Tähän saatiin vuokranalennusta, koska taloyhtiössä on putkiremontti menossa ja se haittaa asumista. Vesimaksu kuuluu vuokraan, samoin autopaikka ja nettiliittymä. Valaisimet olivat kaikissa muissa huoneissa, paitsi makkarissa.

 

Tänään käytiin ostamassa Ikeasta keittiönpöytä. Ensin oli tarkoitus, että tietsikkapöytä toimittaisi evakossa keittiönpöydän virkaa ja etsisimme Ikeasta jonkun tietokonepöydän, halvan tottakai. Mutta loppujen lopuksi ostimme keittiönpöydän, koska voimme käyttää tuota pöytää sitten jatkossakin. Olohuoneeseen ostettiin Lack-pöytä olkkarin pöydäksi. Kun ei viitsi lähteä meidän olohuoneen lasipöytää kantamaan sinne.

Nyt sauna lämpenee ( taas ) ja viimeisen kerran saunotaan :). Vaikka Ukkelille ehdotin, että pitäskö vielä huomenna illalla tulla kotiin saunomaan kun pystytään ;).

 

Tiistaina alkaa sitten remontti. Toivottavasti remppamiehet ilmestyvät tänne. Mietin, että pitäskö tulla vahtimaan. Viestiä pitää ainakin oveen alakertaan laittaa, että muistavat tehdä kunnon suojaukset kylppärin oveen, koska siellä on esim. pesukone. Ja kun me ei olla vieläkään saatu remonttisuunnitelmaa, purkusuunnitelmaa, suojaussuunnitelmaa niin kai se on viestiä jätettävä. Isännöitsijään pitää olla yhteydessä tuon suunnitelman tiimoilta, että lähettää sen meillekin.