Lähdimme pidennetylle viikonloppureissulle Italiaan, Roomaan. Alunperin suunnitteilla oli matka Tallinnaan, mutta Roomaan löytyi edullisia lentoja, joten eikun sinne vaan.

Torstaina lähdettiin matkaan ja nukuimme yön Vantaalla Hotelli Cumuluksessa. Siellä on edelleen järkyttävän hajuiset käytävät. Mä en tiedä miten se onkaan mahdollista. Onneksi huone oli siisti ja ikkunankin sai auki :). Saimme Superior huoneen Standardin sijaan, koska hotelli oli niin täynnä. Tein etukäteen toiveen allergiahuoneesta sekä siitä, ettei huone olisi ylimmässä kerroksessa, koska kerran siellä ollessamme näin katossa läiskät, jotka kertoivat veden tulleen joskus katon läpi.

 

Superior-huoneen etuja oli vedenkeitin ja teetä sekä Välipalakeksit :).

011-normal.jpg

 

Tossut ja kylpytakki löytyi myös. Laitoin ne toki heti päälleni :). Pian aloin ihmetellä kun kurkkuani kuristaa ja on outo olo. Mietin, että olikohan siinä ikkunan vieressä sitten jokin huono kohta minulle, hometta, kosteutta tai muuta. Vaihdoin paikkaa sängylle ja ihan sama homma. Kunnes tajusin, että ne oli nuo hito töppöset, jotka tekivät oloni ikäväksi. Lähemmin haistettuani töppöset lähti jalasta ja takaisin pussiin ja suoraan roskiin ja pussin suu vielä kiinni varmuuden vuoksi. Ihan kamala katku noissa töppösten muovipohjissa :(.

012-normal.jpg

 

Semmonen huone se.

013-normal.jpg

 

Aamulla matka jatkui Roomaan. Hirvittävän paljon oli ihmisiä lentoasemalla ja haju sen mukainen. Ja Taxfree-kaupat vielä, hajuvesiosastot lemusivat kauas. Lentomatka meni hyvin, olen aina kiitellyt Norwegianin lentoja, koska siellä on hyvä hengittää. Meidät oli sijoitettu hassusti peräkkäin koneeseen, ikkunapaikoille. Ja kuitenkaan minun rivilläni ei istunut muita kuin minä. Ukkeli vaihtoikin paikkaa viereeni :). Loppumatkasta lentoa, itseasiassa kun oltiin laskeutumassa, parin rivin päässä oleva mies alkoi öykkäröidä. Olimme jo kentällä huomanneet, että koneeseen saatettiin yksi mies poliisin voimin ja joku kolmikko meni myös aiemmin. No, syykin selvisi. Nämä kaksi miestä olivat poliiseja ja olivat viemässä jotain rikollista Italiaan. Mies alkoi loppumatkasta huutaa ja vaatia puhelinta käyttöönsä. Hän oli melkoisessa otteessa loppujen lopuksi, valitti tuskissaan, mutta poliiseilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin pitää hänet otteessaan, koska ei aiemmin ollut totellut käskyjä istua ja olla paikoillaan ja käyttäytyä.

 

015-normal.jpg019-normal.jpg

Roomassa vastassa oli ihana ilma :). + 14 astetta suurinpiirtein. Mukava olla ja hengittää. Ensimmäiset tunnit olivatkin melkoista totuttelua voimakkaisiin hajuvesiin, joita Italiattaret käyttivät. Bussi,jolla matkasimme kentältä Roomaan oli kosteusvaurioinen. Junalla matkustaminen olisi maksanut kolme kertaa enemmän per henkilö, joten päädyimme bussiin. Ei suomessakaan bussit ongelmattomia ole, mutta ei ne ole noinkaan pahassa kunnossa kuin tuolla :(.

Löysimme monien mutkien kautta hotellille ja siellä vastassa respassa oli kovinkin hajustettu ympäristö. Bongasinkin sieltä sitten sellaisia hajustetikkuja, joiden arvelin olevan syypää voimakkaaseen hajuun. Huone oli todella kylmä, pian tajusimme, että ilmastointilaitteesta voimme laittaa lämpöä huoneeseen. Harmittaa vaan, ettei sen vertaa voi hotellihenkilökunta etukäteen ajatella, että hieman lämmittäisivät huonetta. Ja se, ettei huoneita pidetä lämpiminä, aiheuttaa vaan ongelmia niille huoneille sisäilmaan.

 

Huoneessa oli todella tilava ja siisti kylpyhuone, turkasen kylmä vaan :)

021-normal.jpg

Tilava huone. Vedenkeitinkin, jota en tosin uskaltanut käyttää. Se haisi ummehtuneelle ja hieman etikalle. Mietin, että olisiko sitä putsattu kenties etikalla tmv. Mutta silti se haisi ummehtuneelle. Ja teepussit, ne olivat valmiiksi auottuja :D.

025-normal.jpg

Eka päivänä hieman tallusteltiin Roomassa, nähtävyyksiä ei vielä lähdetty katsomaan.

 

Tässä näkymä huoneemme ikkunasta. Hotelli oli ison tien varrella, mutta rauhallista oli nukkua.

065-normal.jpg

 

Seuraavana päivänä lähdettiin kiertämään Roomaa ja toki Colosseumille saakka.

073-normal.jpg075-normal.jpg

Tässä lähikuvaa ed. kuvan tornista. Mitä yksityiskohtia !

076-normal.jpg

 

083-normal.jpg

089-normal.jpg

090-normal.jpg

126-normal.jpg

 

Se on valtava !

136-normal.jpg141-normal.jpg

Espanjalaisille portaille eksyimme ihan vahingossa illalla kävellessämme :).

175-normal.jpg

 

Mutta hei, ei tässä vielä kaikki ! Jatko-osa tulossa, joten pysyhän kuulolla. Kerron toisesta päivästämme Roomassa ja siitä kun satuimme Vatikaaniin Paavin puhuessa siellä. Se oli täysin sattumaa, emme tienneet Paavin esiintymisestä :).

 

Joten palataan !